Nederlandse VlagEngelse Vlag

De omgeving van Hoeve Oudven

Het appartement heeft een unieke ligging. Het combineert immers een landelijk uitzicht met een centrale ligging aan de rand van een dorpskern en tevens een centrale ligging binnen de kennisregio Eindhoven.

Hoeve Oudven ligt aan de rand van het dorp Mierlo. De kleine dorpskern van Mierlo vindt u op loopafstand. Hier bevinden zich onder andere een bibliotheek, een supermarkt met postkantoor, een delicatessenwinkel, een ijssalon, een bakker, slager, slijter, sportwinkel, fietswinkel, een heren en damesmodezaak en een gezellig eetcafé.

Er zijn diverse sportmogelijkheden in Mierlo. Buitensportfaciliteiten zijn oa een lopersgroep, een hockeyvereniging, een voetbalvereniging en een manege. De Brug Active biedt een breed aanbod aan indoor sport- en ontspanningsfaciliteiten. www.debrugactive.nl.

Dichtbij ligt Golfclub De Gulbergen. Deze golfclub is één van de grotere golfverenigingen van Nederland. Zij beschikt over een uitdagende 18 holes par 70 baan (lengte 5.655 meter) en een 9 holes par 62 Old Course baan (lengte 3.320 meter, gemeten over 18 holes). www.golfclubdegulbergen.nl

Hoeve Oudven ligt dichtbij het prachtige natuurgebied Strabrechtse Heide. De Strabrechtse Heide is het grootste aaneengesloten heidegebied van Brabant (ruim 1500 ha) met droge stukken met stuifzand maar ook natte stukken met vennen. Zo vind je hier Beuven, het grootste ven van Nederland. Hier kunt u uren fietsen of wandelen en genieten van de natuur. Er zijn veel wandel-, fiets- en mountainbikeroutes uitgezet.